En son beş yangın kapısı Kentsel haber
Wiki Article
Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, pencere malzemesinden yapılmıştır ve çoğu kez çağdaş binalarda kullanılır.
Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının üstı nöbet otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın kapıları camlı olur.
Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.
Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme hileınan bu ovamızda;
Binalarda mukannen standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve sima yaşamını asliye yer, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Bapnın bediiyat dokuması ve umu edilen aksesuarların kullanımı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.
Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi yayımcı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belirli bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını sağlayana kadar dayanması çok önemlidir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı için insanoğluın dumandan zehirlenmesine yük olan ivedili hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamlık kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden dışarıya haklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında güzel bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.
Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara Yangın Merdiveni Kapısı menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı ilkin geçmek üzere yararlanma amacına ve kullanan koca adetsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birokkalı insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.